Yoga og mindfulness med børn og unge

At være barn og ung i vores verden med et hurtigt tempo, samt valg og fravalg der hele tiden skal træffes, giver det mere end nogensinde et stort behov for et stille sted og fordybelse.
Børn og unge har brug for, at styrke deres nærvær og fordybelse.

Samfundet vi lever i, stiller mange store ydre krav, samt forventninger og det er vigtigt for børn og unge, at være opmærksomme på at styrke kontakten til sig selv og kroppen, da det kan være med til at skabe større ro, samt mere selvværd.

Yoga og mindfulness er en af de ældste metoder til at skabe harmoni mellem krop, sind og tanker. Vi bliver roligere igennem kropsbevidstheden, vi skærper vores sanser og vi får en øget indre styrke som gør, at vi kan mestre de udfordringer livet byder på. Mindfulness virker stressreducerende.

 

Hvad gør børneyoga godt for?

  • Stress håndtering fra en tidlig alder. De fleste mennesker vil i løbet af livet opleve stress i en eller anden grad. Med børneyoga giver du dit barn redskaberne i en tidlig alder, til at kunne håndtere stress. Flere af de fysiske øvelser samt åndedrætsøvelser, påvirker og beroliger nervesystemet.
  • Kropsholdning og kropsbevidsthed. Rygsøjlen styrkes og rettes ud, hvilket også indvirker positivt på nervesystemet. Gennem yoga opnås højere grad af kropsbevidsthed. Det er i kroppen indtryk og følelser starter og er dermed et “instrument” til bedre at fornemme sig selv og sin omverden. Det skaber en forudsætning for at kunne sige til og fra, og danne sig et meningsfuldt liv.
  • Opbygning af koncentration og nærvær. Balance og åndedrætsøvelserne er f.eks. med til at øge koncentration og nærvær, altså fremmer evnen til at være til stede i nuet. På den måde kan barnet i højere grad “være rolig hos sig selv” på trods af postyr udefra.
  • Opbygning af selvværd. Yogaen giver smidighed og styrke i kroppen, som afspejler sig i sindet. Yogaen bidrager i øvrigt til at danne et positivt selvbillede, gennem visualiseringsteknikker, mantraer og bekræftelser. Ikke desto mindre påvirkes børns nærvær og sociale kompetence.

Det handler om at, mærke efter, at være til stede og finde ro. Yoga og mindfulness med børn og unge spænder over mange forskellige øvelser, bl.a. massage, åndedrættet, visualisering, kropsbevidsthed, sanselege, fysiske lege og kropslige øvelser.

Yoga med børn handler ikke så meget om at udføre de forskellige stillinger korrekt, men mere om at have det sjovt. Yoga for børn er med til, at styrke den naturlige udvikling. Yoga hjælper børn og unge med at udvikle deres grovmotorik, balance, styrke, kropskontrol og øger deres fokus. Dette er med til skabe et trygt og solidt fundament for barnet/ den unge.

Med de større børn arbejder jeg med, igennem yoga og mindfulness, at styrke selvværdet, at få en positiv indstilling og egenomsorg.

Er i en gruppe af børn/ unge på 3-6 opretter jeg gerne et hold med en fordelagtig pris.